Terapiaa ja Valmennusta

Ratkaisukeskeinen Lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on keskusteluapua matalalla kynnyksellä. Siinä keskitytään tähän päivään ja sen hetkisen elämäntilanteiden haasteiden avaamiseen sekä löytää uusia voimavaroja, ratkaisuja, uusia näkökulmia ja sinun muutostoiveestasi elämääsi.
Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta  voi saada apua mm. uupumukseen, ahdistukseen ja  masennukseen, elämäntilanteisiin ja kriiseihin, työelämän haasteisiin ja jaksamiseen. Myös pelkotiloihin ja pakko oireisiin ja ajatuksiin.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on nimensä mukaan lyhytkestoista (1-20 kertaa) ja muutama käynti voi jo tuoda eri tilanteisiin ratkaisun. Ratkaisukeskeinen terapia voidaan tehdä tapaamisena kotonani (onnistuu myös luonasi, ulkona, eläinten kanssa tai  lenkillä, kuinka vain sovitaan) tai etäyhteydellä teamsissa. 
Otan pääsääntöisesti vastaan asiakkaita Kuhmoisissa, mutta huomioin myös lähikunnat. Löytyy myös ilta ja viikonloppu vastaanottoaikoja. 
Käynnit eivät ole kela korvattavia, ja vastaanotolle et tarvitse lähetettä.

Olen suorittanut Lyhytterapiainstituutin (lti) ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelman, minulle on myönnetty  on IASTI;n  sertifiointitaso Advanced Solution- Focused Practitioner.

Olen myös sairaanhoitaja ja ensihoitaja.

p. 040 7016593 tai nihtilantila@gmail.com

Hinnasto;
Ensimmäinen tutustumiskäynti 20e/40 minuuttia

Yksilökäynti; 65e /60 minuuttia (vastaanotto tai etäyhteys)

Pariskunta tai perhe  85e / 90 minuuttia
(vastaanotto)

Peruutus vrk. ennen vastaanottoa, peruuttamatta jääneestä ajasta veloitamme täyden hinnan.

Eläinavusteinen valmennus

Valmennuksen alkaessa asiakas asettaa itselleen tavoitteet, joita kohti hän haluaa kulkea tai joihin hän toivoo muutosta. Tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi hyvinvoinnin tukemiseen, yksinäisyyden vähenemiseen, elämänhallinnan arjessa parantamiseen , ulkoilun lisääntymiseen tai erilaisiin arjen haasteisiin, tunteiden säätelyyn tai sosiaalisten tilanteiden pelkoihin. Työskentely tavoitteita kohti ratkaisukeskeisin menetelmiin pohjautuvien keskusteluiden sekä toiminnallisten ja luovien harjoitusten kautta. Lisäksi valmennuksessa hyödynnetään luonnon ja eläinten voimaannuttavaa vaikutusta eri muodoissaan.

Eläinavusteinen valmennus tarjoaa sanatonta tukea ja kohentaa mielialaa. Monille eläimen läheisyys ja lähestyminen on helpompaa ja luontevampaa kuin toisten ihmisten. Toimii keskustelun avaajana ja mahdollistajana, vaikeita asioita on helpompi ottaa puheeksi eläimen kanssa touhutessa tai sitä rapsutellessa. 

Kasvattaa itseluottamusta ja itsetuntoa tarjoamalla onnistumisen kokemuksia sekä riittävyyden tunnetta: "kelpaan sellaisena kuin olen". Valmennus opettaa tunnesäätelyä sekä tunteiden tunnistusta, laskee verenpainetta, stressihormonien määrää sekä kehittää kognitiivisia taitoja.

Eläinkuusikossa (Mäntsälässä) Mari opiskeli Eläinavusteiseksi valmentajaksi (30 op.) jossa käytetään hyödyntäen myös ratkaisukeskeistä valmennusta.

Hinnasto;

käyntikerta 40e/60 minuuttia

Peruutus vrk. ennen vastaanottoa, peruuttamatta jääneestä ajasta veloitamme täyden hinnan.