Palvelut

Eläinavusteinen valmennus


Eläinavusteisen valmennuksen alkaessa asiakas asettaa itselleen tavoitteet, joita kohti hän haluaa kulkea tai joihin hän toivoo muutosta. Tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi hyvinvoinnin tukemiseen, yksinäisyyden vähenemiseen, elämänhallinan arjessa parantamiseen , ulkoilun lisääntymiseen tai erilaisiin arjen haasteisiin, tunteiden säätelyyn tai sosiaalisten tilanteiden pelkoihin. Työskentely tavoitteita kohti  ratkaisukeskeisin menetelmiin pohjautuvien keskusteluiden sekä  toiminnallisten ja luovien  harjoitusten kautta. Lisäksi valmennuksessa hyödynnetään luonnon ja eläinten voimaannuttavaa vaikutusta eri muodoissaan.

Eläinavusteinen valmennus 

*Tarjoaa sanatonta tukea ja kohentaa mielialaa

*Monille eläimen  läheisyys ja lähestyminen on helpompaa ja luontevampaa kuin toisten ihmisten 

*Toimii keskustelun avaajana ja mahdollistajana, vaikeita asioita on helpompi ottaa puheeksi eläimen kanssa touhutessa tai sitä rapsutellessa

*Kehittää empatiakykyä ja vuorovaikutustaitoja

*Kasvattaa itseluottamusta ja itsetuntoa tarjoamalla onnistumisen kokemuksia sekä riittävyyden tunnetta: "kelpaan sellaisena kuin olen"

*Opettaa tunnesäätelyä sekä tunteiden tunnistusta

*Laskee verenpainetta ja stressihormonien määrää sekä kehittää kognitiivisia taitoja

Eläinkuusikossa (Mäntsälässä) Mari opiskeli  Eläinavusteiseksi valmentajaksi (30 op.) jossa käytetään hyödyntäen myös ratkaisukeskeistä valmennusta.


Ensimmäinen kerta 20e/ 45min

 seuraavat tapaamiset 35e/ 60 min


Aasiretket

 Lähde aasien kanssa retkelle, jolloin voimme tehdä eri mittaisia  kävelyretkiä luonnossa ja hiekkateillä kulkien. Kävelyitä järjestetään asiakkaan tilauksen mukaan tai tapahtumina.

Retken  aikana jokainen halukas saa oman aasin tai vuorollaan taluttaa aasia. (ryhmän koosta riippuen). Aasiretkellä ei kiirehditä, sillä aasit ovat rentoa kävelyseuraa ja toisinaan ne saattavat pysähtyä ihmettelemään maisemia tai maistelemaan heinää. Se heille sallitaan ja samalla me voimme myös pysähtyä hetkeen, ottaa kuvia retkestä tai kaapaista suuhun vaikka mustikoita. 

Aasiretkille on syytä pukeutua sään mukaan ja mukavilla jalkineilla joilla on hyvä kävellä. Kovat sateet, teiden liukkaus tai reilu pakkanen ei ole pitkäkorvien mieleen , eli jonkinlainen säävaraus huomioitava.

Ennen retkelle lähtemistä aaseihin tutustutaan, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. käymme ohjeita läpi taluttamiseen ja aasit voimme  yhdessä harjata. Retken jälkeen voimme  huolehtia aasit tarhaan tai syötellä pihalla. 

Aasiretken voit varata itselle, perheelle, porukalle, tyhypäivälle tai lahjaksi.

Aasiretkien hinnat;

35e/ 1,5h  henk. alle 7 v. 25e/henk ja alle 1-vuotiaat maksutta. Täsmällistä aikataulua ei voida sanoa, koska aasien meno toisinaan voi olla verkkaista.


Hevosen- tai eläinten hoitohetki

Siinä korostuu kokemuksellisuus, elämyksellisyys ja yhteisöllisyys. Hevos ja eläintenhoitohetki on konkreettisesti tallilla tapahtuvaa toimintaa. Toiminnan keskipisteenä on hevonen tai eläimet. Hevosen tai eläinten kanssa toimiminen on voimaannuttava kokemus, josta saa lisää iloa, voimaa ja rohkeutta jokapäiväiseen elämään. Tämä sopii lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille.

Eläintenhoito hetki voisi sisältää;

Olla läsnä eläinten kanssa, ruokkia ja siivoilla eläinten karsinoita. Tutustua eläinten arkeen kiireettä, istumalla vaikka lampolassa tai hakea läheisyyttä aasien luota. Tule yksin tai porukalla. Aiempaa kokemusta eläimistä ei tarvitse olla.

Hevosenhoito hetki voisi olla tällaista;

Toiminnassa voidaan olla hevosen kanssa monella tavalla: katsella hevosen käyskentelyä, hoidetaan hevosta, halutessa talutus tai itsenäistä ratsastusta hiljakseen metsäteillä, tai kävelyretkillä hevosen kanssa taluttaen, nämä katsotaan jokaisen asiakkaan tarpeen mukaan, Tämä tapahtuu yksilökäyntinä eikä aiempaa hevoskokemusta tarvitse olla.


Tavoitteena;

*Luonto ja eläimen hyvinvointi

*Yhteisöllisyys

*Kokemuksellisuus

*Myönteiset kokemukset

*Hengähdyshetki aikuiselle, lapselle oma loma


Hevosen hoitohetki 35e/ 1,5h / henk.

Eläintenhoitohetki 30e/h 1-2 henk. 3-6 henk 20e/henk